Canesten® 3 tablete za rodnicu 200 mg

Canesten<sup>®</sup> 3 tablete za rodnicu 200 mg

Canesten® 3 tablete za rodnicu 200 mg

Što su Canesten 3 tablete za rodnicu i za što se koriste?

Lijek Canesten 3 tablete za rodnicu spada u ginekološke antimikrobne lijekove. Sadržava djelatnu tvar klotrimazol, sa širokim spektrom protugljivičnoga djelovanja.

Lijek Canesten 3 tablete za rodnicu upotrebljava se u bolesnica u dobi od 12. godine života i starijih:

● za liječenje infekcija spolnih organa (vaginitisa) koje uzrokuju gljivice (iz roda kvasnica Candida). Znakovi i simptomi takve infekcije: bijeli, sirasti iscjedak. Može se također javiti bol pri mokrenju.

Trudnoća i dojenje

Razgovarajte s liječnikom ili ljekarnikom prije nego što uzmete bilo koji lijek.

Trudnoća

Uporaba lijeka Canesten 3 tablete za rodnicu u prva tri mjeseca trudnoće dopuštena je samo ako vam je tako savjetovao liječnik. Pri uporabi lijeka Canesten 3 tablete za rodnicu u prva tri mjeseca trudnoće potreban je oprez. U trudnoći ne preporučujemo uporabu aplikatora, već savjetujemo uporabu tablete za rodnicu bez aplikatora.

Kako primjenjivati lijek Canesten 3 tablete za rodnicu?

Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako vam je rekao vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite s vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni. Ako se ne budete pridržavali uputa, lijek neće pravilno djelovati.

Lijek je namijenjen odraslim bolesnicama i djevojkama u dobi od 12. godine života nadalje.

Doziranje i trajanje liječenja:

Lijek Canesten 3 tablete za rodnicu namijenjen je za vaginalnu primjenu (primjenu u rodnici).

Za liječenje rodnice tri uzastopne večeri tabletu za rodnicu gurnite u rodnicu onako kako je opisano u uputi za pravilnu uporabu.

Simptomi koje uzrokuje gljivična infekcija rodnice obično se poboljšaju u roku od 7 dana od početka liječenja. Ako znaci infekcije ne nestanu potpuno, ako se stanje pogorša ili se infekcija ponovi unutar 2 mjeseca, obratite se liječniku.

Ako su istodobno inficirane stidne usne i područje oko njih, uz liječenje tabletama za rodnicu potrebno je i dodatno liječenje kremom za primjenu na koži (kombinirano liječenje).

Ukoliko su u vašeg partnera prisutni simptomi infekcije (npr. svrbež, upala) on se također mora podvrgnuti liječenju.

Top