Bakterijska vaginoza?

Bakterijska vaginoza može biti neugodna i spriječiti vas da živite život punim plućima, no bez brige: može se izliječiti i vrlo je učestala. Svaka treća žena reproduktivne dobi obolijeva od BV-a¹. BV je infekcija rodnice koju uzrokuju bakterije, a ne gljivice (kao kada je riječ o kandidijazi), a javlja se kada dođe do neravnoteže u mikroflori vaše rodnice.2

Vaša je rodnica inače kisela, a ta kiselost sprječava pretjeran rast loših bakterija i pridonosi očuvanju zdrave količine dobrih bakterija. Međutim, uvjeti u vašoj rodnici mogu se promijeniti. Rodnica može postati manje kisela, zbog čega dolazi do povećanja broja loših bakterija koje uzrokuju bakterijsku vaginozu.

Izgledi da ćete oboljeti od BV-a veći su:

  • ako ste spolno aktivni (no i žene koje nisu stupile u spolne odnose mogu oboljeti od BV-a)

  • ako ste promijenili partnera

  • ako imate kontracepcijsku spiralu

  • ako u rodnicu i oko nje nanosite mirisne proizvode

  • ako imate mjesečnicu

  • ako uzimate određene lijekove, poput antibiotika.

Kako liječiti bakterijsku vaginozu?

Simptome bakterijske vaginoze možete učinkovito ublažiti proizvodima koji su dostupni bez recepta. Canesbalance® formula s trima prednostima pomaže vam u učinkovitom ublažavanju simptoma bakterijske vaginoze. Upotreba Canesbalance-a traje sedam dana, a taj je proizvod dostupan u obliku gela za rodnicu koji:

Prevencija bakterijske vaginoze (BV)

Bolest je uvijek bolje spriječiti nego liječiti, a u prevenciji BV-a svakako će vam pomoći nekoliko jednostavnih pravila.

Pranje rodnice iznutra može uzrokovati bakterijsku infekciju te povećati rizik za neke druge vaginalne infekcije.